Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ÖZNUR AYDIN 0534 864 19 30
ESKİŞEHİR MERDİVEN TEMİZLİK HİZMETLERİ
UYGUN FİYATA KALİTELİ HİZMET SUNUMU

Emek Mh. Yanartaş Sk. No:31 Eskişehir
www.eskisehirmerdiventemizliksirketi.com
0530 746 82 66 - 0542 260 86 02

Hatipoğlu CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programına katıldı

28.03.2024 
.

Cumhur İttifakı Eskişehir Belediye Başkanı Adayı Nebi Hatipoğlu CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında projelerini açıkladı. 'Bizim mottomuz başkan sahada.' diyen Nebi Hatipoğlu, "Anketlerde önde gözüküyoruz. Biz iyi bir konumdayız. İnşallah 1 Nisan sabahı kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Nebi Hatipoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle; Eskişehir'de Cumhur İttifakı tarih yazıyor. Bütün teşkilatlar bu seçimin kazanılacağına inanıyor artık. Ben 3 aydır sahadayım. Resmi olarak açıklanmadan çalışmaya başlamıştım. Belediye seçimleri zor. Sahada olman lazım, şehrin kılcal damarlarına dokunmanız gerekiyor. Bizim mottomuz başkan sahada. Yıllardır ofisten yöneten bir başkan görmüş vatandaşlarımız. Bizi sahada görmek onların da hoşuna gidiyor.

İnşallah seçildikten sonra da sahada olacağız. Hızlıca çözüm üreten bir sistem ortaya koyacağız. Ben kenar mahallelere girdiğimde Eskişehir'de şok oldum. Şehrin göbeğinde bir sanayi sitesi var. Kanalizasyon yok. Su yok. Hiçbir dükkanın tuvaleti yok. Bu bir oto sanayi. Buranın kentsel dönüşüm ile dönüşmesi gerekiyordu ancak böyle yıllardır bekliyor.

CHP'Lİ BİRÇOK TANIDIĞIM BEN SİZE OY VERECEĞİM DİYOR

Mevcut belediye başkanı tam 25 yıldır görevde. Ben geçenlerde sosyal medyada seyrettim. Bodrum'da bir hanımla röportaj yapıyorlar. Bodrum belediyesi hiç çalışmıyor diyor. Çamur çukur çöp. Kadın Bodrum'da şöyle diyor, belediye başkanımız çalışmıyor istemeye istemeye CHP'ye oy vereceğim. Eskişehir'de de 2 hanımefendi aynısını söylüyor. Eskişehir'e tek çivi çakılmadı diyorlar. Durum böyle. Türkiye'de seçmen rasyonel davranmıyor. Seçmen istemeye istemeye oy veriyor CHP'ye. Ancak seçmen değişti. Gittiğim her yerde büyük bir coşku ile karşılaşıyorum. CHP'li birçok tanıdığım ben size oy vereceğim diyor. Ben 49 yaşındayım, üniversiteyi bitirdiğimden beri hep çalıştım. Çalışmaktan başka bir şey bilmem. Eskişehir'i büyütebileceğimi biliyorlar ve bu yüzden destek görüyoruz. İnsanlar artık şuna bakıyor 'Benim sıkıntılarım var. Benim sıkıntılarımı giderecek bir isim.'

TOKİ BURADA KONUT YAPMAK İSTİYOR, BELEDİYE GİDİYOR TOKİ'Yİ MAHKEMEYE VERİYOR

Sayın Ulaştırma Bakanımıza rica ettim geldi. Bizim projelerimizin maddi manevi olarak yanındayız dedi. CHP'li belediyeler hep bize para vermiyorlar, bundan yatırım yapamıyoruz diyorlar ancak bakanımız orada açtı tabloyu. En çok para alan belediyelerden 10 tanesinden 6'sı CHP'de. Bize elbette daha büyük para vermeyecek ama kişisel uyum çok önemli. TOKİ başkanına hakaret eden bizim belediye başkanlarımız var. TOKİ gelmesin, yapmasın, yapamıyor diyor. Eskişehir'de binlerce konut yapmışlar. TOKİ burada konut yapmak istiyor, belediye gidiyor TOKİ'yi mahkemeye veriyor. Ben burada belediye başkanı olursam TOKİ ile uyumlu şekilde kentsel dönüşüm yapacağım. Sen çalışmak istemezsen, yatırımlar nasıl gelecek...

ŞU AN İKİ ADAY İLE YARIŞIYORUM

Yüzde 85, 90 oyu büyük ihtimalle iki parti alacak. Ben eskiden bir aday ile yarışırken şu an iki aday ile yarışıyorum. Büyükerşen çalışıyor, yeni adayları çalışıyor. Sağ olsun mevcut başkan bana hakaret ediyor. Meral Akşener geliyor Eskişehir'e bana hakaret ediyor. Özgür Özel geliyor Eskişehir'e bana hakaret ediyor. Böyle belaltı şekilde. Biz siyasete girdiğimizde eleştiriye açık olarak giriyoruz. Anlamsız iftiralar ile yoruldum. Ailem ve çocuklarım çok rahatsız oldu. Uygun bulmuyorum.

"ANKETLERDE ÖNDEYİZ"

Anketlerde önde gözüküyoruz. Emeklilerle ilgili projelerimiz var. Biz iyi bir konumdayız. İnşallah 1 Nisan sabahı kazanacağız. Biz 3 aydır sahadayız ve sahada hep iş ile ilgili konuşuyoruz. Burada artık projelerin konuşması lazım. İnsanların özel hayatları beni ilgilendirmiyor. Hiçbir zaman böyle bir tarzım olmadı. Ben çıkıp katlı kavşakları, otopark işini çözeceğim gibi ulusal medyada projelerimi söyledim. Eskişehir ulusal medyada seslendirilmez. Bana şöyle eleştiriler geldi: Türkiye'ye Eskişehir'i kötülüyorsun. Sonra bir lansman gördüm, benim projelerim kes kopyala yapıştır yapılmış.

Ayşe Hanım, Yılmaz hocaya göre daha genç. Bir de kadın aday olduğu için biraz daha kampanyamızda da centilmenlik var. Çok fazla yüklenemiyoruz. Bu arada Yılmaz Hoca küçük bir operasyon geçirdi, ona da buradan geçmiş olsun diliyoruz. Sonuçta bizim rakibimiz ama Eskişehir'e yıllarca hizmet etti.

Büyükşehir belediyeleri şirket gibidir. İyi yönetebilmek için liyakatli kadrolara ihtiyacın var. Son 2 dönemdir bu kadrolarını kaybetti belediye. İzmir'de ne oluyor da CHP kazanıyorsa Eskişehir'de de bu oluyor. Hizmetsizliğe rağmen kazanıyorlardı. Anketlere bakıyoruz yüksek ihtimalle İzmir'i kazanacağız.

Hayatlarımıza müdahale edilecek, içkiyi yasaklayacak, tiyatroyu kapatacak gibi şeyler söyleniyor. Beni CHP'liler pazarda durdurdu. Dediler ki Nebi bey seçilirse belediye tiyatrosu kapatılacak. Neden kapatayım ben kendim gidiyorum, çocuklarım gidiyor. Aksine bu çalışmaları büyüteceğiz.

İFTİRALARA MARUZ KALIYORUZ

Bizim partimizde Cumhurbaşkanımız da dahil, kimse kimsenin hayat tarzı ile ilgilenmez. Bunu artık bu insanlara yapmayın. Ülkemizde bir Cumhuriyet sorunu yok. Türkiye'de Atatürk ile ilgili bir sorun da yok. Ama biz bu tür iftiralara maruz kalıyoruz. Nasıl Denizli'de Bursa'da bir hayat değişmediyse bu Eskişehir için de geçerli.

Bizim Eskişehir ile bağımız çok geniştir sadece siyaset değil. Buradaki ana konu şu: Ben özellikle siyasete girdiğimde şunu gördüm, siyasetin önünde hiçbir şey duramıyor. Sen eğer siyaseten karşıdaysan bu güne yaşadıklarını yok sayıyor, seni hiçbir şekilde kabul etmiyor. Siyaset benim ekmek teknem değil. Benim karşımdakilerin ise başka bir işleri yok. Onlar başkanlıklarını koltuklarını kaybetmemek için çalışıyor. Ben bir dönem şehrime hizmet edeceğim, bırakacağız. Ama bunu iş olarak yapan bir CHP statükosu var Eskişehir'de.

CHP ADAYININ 'ÇALIŞMADIĞIM YERDEN SORDUNUZ' AÇIKLAMASI

Trafik Eskişehir'in en büyük sorunlarından biri ve mevcut yönetimin yaptığı bir şey yok. Aslında Ayşe Ünlüce 2 dönemdir belediyeyi yöneten isim çünkü Yılmaz Hoca yaşlı ve Ayşe Hanım yine oradaydı. Trafik ile ilgili yaptığı hiçbir şey yok ki. Hanımefendinin bununla ilgili hiçbir projesi yok. Bu işe hiç çalışmadılar.

"12 SAAT AÇIK KREŞLER YAPACAĞIZ"

Eskişehir'de sanayimizde işçi krizi var. Mavi, beyaz yaka bulamıyoruz. Kadın istihdamına bakış açısı hiç normal değil zaman içinde giderek azalma olmuş. Bizde kreş problemi var ve sanayide kadın istihdamı bu yüzden yok. Ben kadınları Eskişehir sanayicisinin kurtarıcısı olarak görüyorum. Ancak kreş sıkıntısı var. Eskişehir'de son seçimlerde 100 tane kreş sözü verildi ancak 10 tane kreş yapıldı. Şu an belediyenin kreşleri 8 saat açık. Yine çalışma için uygun değil. Biz 12 saat açık 20 tane kreş yapacağız. 20 tane aile yaşam merkezi yapacağız.

KAPSAYICI SAĞLIK HİZMETİ

AK Parti hükümeti biliyorsunuz şehir hastaneleri ile çığır açtı. Ben Fransa'da rahatsızlandım. Acile gittik akşam 7-8 gibi. Biz nasıl sanıyoruz alıyoruz bizi, yatıyor. Orada bize dediler ki bekleyeceksiniz, ne kadar bekleyeceğiz dedik. 4 saat dediler. 4 saat sonra gittik, bir sedyeye aldılar orada da 3 saat bekledik. Biz kapsayıcı sağlık hizmeti ile hastaneler tarafından karşılanmayan sağlık hizmetlerini, belediye olarak vereceğiz özellikle kadınlara. Fizyoterapi örneğin. Ya da diyetisten örneğin. Sığınma evlerini de önemsiyorum. Karşıdaki rakibin kadın olması ve bu zamana kadar sığınma evi yapmaması bize garip geliyor açıkçası. Kadınlara diyoruz ki sen üret. Ben ürettiğin kadar alacağım diyoruz. Kadınlarımızın mutlaka desteklenmesi lazım. 8 yıldır kadın yönetiyor belediyeyi, kadın istihdamı düşmüş olacak şey mi bu? Bizim okumamış evlenmiş, genç kızlarımız var. Onların da istihdama katılması için eğitimler vereceğiz. Önce sanayinden nereye ihtiyaç var bunun bilgisini alacağız. Biz bunları söylediğimizde hemşehrilerimiz inanmakta güçlük çekiyor.

EMEKLİLER VE DAR GELİRLİLER İÇİN DESTEK KART

Emeklilerimizin biraz sabretmelerini istiyorum. Bu sorun yok sayılmıyor bunu belirtmek isterim. Hükümetimiz de çalışıyor. Biz de dedik ki büyükşehir olarak biz de emekliye destek olalım. Yapacağımız destekleri çalışırken şuna baktık, başka belediyelerde de var mı bu çalışmalar. Zaten AK Partili belediyelerde bunun örnekleri var. CHP'nin de birkaç belediyesinde böyle destek var. Eskişehir'de böyle bir destek programı yok. Rakibim de böyle bir destek programı açıklamadı. Biz ihtiyacı olan emeklilere ve dar gelirlilere vereceğimiz kartlara aylık 3 bin TL nakit yükleme yapacağız. Buradan temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. 750 TL aylık et desteği yapacağız yine bu vereceğimiz kartın içine yükleyeceğiz. Bizim belirlediğimiz yerlerden alabilecekler. Ayrıca her gün 2 ekmeği ve 4 damacana kalabak suyunu ücretsiz olarak alabilecekler. Ayrıca evde ücretsiz bakım ve temizlik hizmeti vereceğiz. Bu işleri yaparsa yine Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti yapacak.

ÖĞRENCİLER İÇİN PROJELER

Biz önce öğrencilerle konuştuk. Bütçe en önemli sorun. Dediler ki ulaşıma en çok para veriyoruz. Eskişehir'de şöyle tuhaf bir durum var. Tramvaya nereden binersen bin aynı para. Az gittin az, çok gittin çok değil. Biz dedik ki öğrenci 50 TL'ye bir abonman kart alacak, onunla ulaşımını gerçekleştirecek.

Büyükşehir belediyesi olarak 4500 öğrencimize yetecek kadar 5 tam donanımlı yurt yapacağız. Öğrencilerimiz kültür sanat faaliyetlerine para ayıramıyor. 500 TL'lik kültür kart vereceğiz. Öğrenci burs programı açıklamayan şehirlerden biri Eskişehir. Başarılı öğrencilere 5000 TL'lik bir burs programı açıklayacağız. Bu bursu hayırseverler ile birlikte daha da yukarı taşıyacağız.

ESKİŞEHİR'DE TURİZM

Eskişehir'i avukatlar, doktorlar yönetti. Onların da hepsine saygı duyuyorum. Ama bizim bir sanayici ve esnaf olarak bakış açımız farklı olur. Benim büyükşehir belediyesi olarak bor ve nadir elementi için alt yapımı hazırlamam gerekiyor, bu elementler burada işlensin diye. Benim kentsel dönüşüm yapmam lazım, böyle bir durumda bir sürü teknik personel Eskişehir'de yaşayacak. Biz sadece şu an yerli turist çekiyoruz. Bu kent ekonomisine çok büyük bir para bırakmıyor. Biz turizm için ikinci bir Kapadokya'yı Eskişehir'de oluşturacağız. Biz eskiden mobilyada Ankara ile yarışıyorduk.

 

 

 


Gönderen: journal
17928 defa okundu 
 


_medya advertorial

_haberler advertorial

_gundem advartorial

_Gündem

_biz advertorial

İslam
MİLLİ GENÇLİK OCAĞI
EN KIYMETLİ DEĞERLERİMİZ
ASR-I SAADET DE YAŞAMAK
ÇALIŞAN HAKKINI ALIR
BENCİLLİK YALNIZLIK GETİRİR

Yaşam
Eskişehir Kızılay’ ilk yardım ödülü
Binlerce Genç ’Şühedanın İzinde’ Yürüdü
“Koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuk sayımız 10 bin 84’e ulaştı”
Bekir Gerek, Ramazan Bayramı Tebrik Kartı Yazan Fatma Demirtaşı Ağırladı
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Spor
Anadolu Üniversitesi Sporcuları TÜSF müsabakalarından madalya ile döndü
Futbol Gelişim Projesi’nin bilgilendirme toplantısı yapıldı
Özel Sporcular Atletizm İl Şampiyonası ESTÜ’de yapıldı
EURO 2024 İçin Vize Başvurusunda Bulunacak Vatandaşlarımızın Dikkatine
Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig Play-Off Tarihleri Belirlendi

Sinema
Engelsiz Filmler Festivali “Çocuklar İçin” Seçkisiyle Sinemayı Keşfe Çağırıyor
Paranoya filminin çekimleri başladı
“Üç Günlük Dünya” Filmi 3 Mayıs’ta Vizyonda!
İki Gözüm Ahmet Sürgün 5 Nisanda Sinemalarda
Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan film 5 Nisan’da sinemalarda

Sağlık
Spora başlamadan önce 3 önemli öneri!
Keten Tohumunun İnanılmaz Faydaları!
Huzursuz bacak sendromu genç yaşlı herkesi etkiliyor!
Türkiye’de her yıl 200 bin kişi kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor
Sahte Güneş Gözlükleri Körlüğe Yol Açabiliyor!

Politika
Hollanda ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçleniyor
AK Parti’de bir seçim biter ertesi günü yeni seçim hazırlığı başlar
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?
Hatipoğlu’ndan Özgür Özel’e "Dönek kim?" sorusu
AK Parti Milletvekillerinden Eskişehir için kritik ziyaretler

 

 
Polis
Tepki çeken o görüntülerdeki kişi yakalandı!
Kava kavşağı önlem bekliyor! Yetkililer duymazdan geliyor
Firari DEAŞ üyesi Eskişehir’de yakalandı
Son 2 haftada 75 terörist etkisiz hâle getirildi
"MAHZEN-28" Operasyonlarında 41 Şüpheli Yakalandı

Otomobil-Motorsiklet
Sıfırda canlılık hız kesti, 2. Elde kan kaybı var
Renaultun yeni aracı Renault Duster piyasaya çıktı!
“Yeni Nesli Otomotive Kazandırmak Zorundayız”
Kasko ve Trafik Sigortası’nda hasarsızlık indirimi avantajı
Araç içi temizliği enerjiyi etkiliyor

Magazin
İnternet medyasına 1 milyar 130 milyon tutarında ilan ve reklam desteği
Kâzım Kurt’un Kızı Çankaya’ya,Gelini Büyükşehir’e
Kimlik zorunluluğu sosyal medyada linçi bitirir mi?
’İsrail ile ticareti sonlandırın’ diyenlere Filistin’deki marketten videolu cevap
Şahin’den çarpıcı 31 Mart tespitleri!

Kültür-Sanat
Anadolu Üniversitesinde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri” gerçekleştirildi
Eskişehir’de Büyüklerimize Vefa Zamanı Projesi Kapsamında Eğitim Semineri Düzenlendi
“14. Uluslararası Tarım Orman Ve İnsan Fotoğraf Yarışması”na başvurular başladı
‘Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk’ temasıyla ilk kez Çocuk Zirvesi Düzenlenecek
Amatör Ve Sportif Havacılık Sempozyumu

Güncel
Tramvay seferleri bir saat durdu
Ünlüce Eskişehir’de hemen başlayacak projeleri açıkladı
Dinsizler Diyanete Saldırıyor!
Köylünün Silosunu otel yapanlar kamusal çıkardan bahsediyor
Eskişehir’de araç sayısı artmaya devam ediyor

Fıkıh
HATIRLAR İNSANOĞLU, UNUTURDA… BU NE BÜYÜK NİMETTİR!

Eğitim
Resim ve Şiir Yarışmasının Ödül Töreni Gerçekleştirildi
“Uçucu Yağlar ve Güvenli Kullanımları” Konferansı
ESTÜ’den UNESCO Kürsüsü Başarısı
Esogü Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na Katıldı
Yeni müfredat taslağı, kamuoyunun görüşüne açıldı

Ekonomi
Eskişehir’de hastalıktan ari işletme sayısı artıyor
BEBKA, Eskişehir’de Kadın Kooperatiflerini Bir Araya Getirdi
4 milyar 435 milyon liralık destekleme ödemesi yapıldı
Evlerin çözülmeyen sorunu ısı yalıtımı
Taşımacılıkta bir ülke ile daha sınırlar kalktı

Ekoloji
Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak
İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı düzenlendi
2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı Antalya’da Gerçekleşti
Eskişehir’de yaban hayvanlarına havadan kuduz aşılaması yapıldı
Kuraklık için kırmızı alarm

Bilim-Teknoloji
WAITRO 2024 Zirvesi Çin’de Düzenleniyor
Verilerimizi neden korumamız gerekir?
Türksat 6A, Temmuz’da Uzaya Gönderilecek
Telefon dolandırıcılığı konusunda dikkat edilmesi gereken 6 nokta
Çocuğunuzun indirmek istediği uygulamayı mutlaka inceleyin

AlfaTürk

Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02 - 0530 746 82 66